T'agrada la imatge de fons?
clica aquí per veure-la

  • Català
  • Español
  • English
  • Francoise
  • Russian
Agenda de Vila-seca

AgendaMaig 2017

el
05
MAI

Fabulae. Cor St Esteve i Enric Arquimbau

Fabulae. Cor St Esteve i Enric Arquimbau


Auditori Josep Carreras
5 de maig
21.30h

10e
Abonament
No numerat

El Corb i la Guineu, La Llebre i la Tortuga, El Ratolí de Camp i el Ratolí de ciutat… La faula és un gènere literari molt present en la cultura popular actual. No obstant, els orígens d’aquest gènere es remunten segles enrere.
Des de Mesopotàmia, al segle I a. C, passant per l’antiga Grècia, l’Edat Mitjana o la Il•lustració, a França, les faules s’han transmès oralment però també de manera escrita gràcies als reculls i aportacions d’importants autors. Un d’aquests fou Gai Juli Fedre, que al segle I d. C. va recollir en una sèrie de volums tot un seguit de faules tradicionals i també algunes de pròpies. Algunes d’aquestes faules (com la del Corb i la Guineu) han arribat gairebé intactes als nostres dies.
Acompanyats d’un personatge molt especial (encarnat per l’actor Enric Arquimbau), d’un grup instrumental i envoltats amb la música de Xavier Pastrana, el Cor St. Esteve s’endinsarà dins d’aquest món fantàstic on els animals es comporten com humans. O és a l’inrevés?

el
07
MAI

Excursió a la Pineda en bicicleta

Excursió a la Pineda en bicicleta


Passejada agradable en bicicleta pel Raval de la Mar.
Quan arribem a la Pineda, esmorzarem i descansarem al Pinar de Perruquet, i després, reprendrem el camí de tornada cap a Vila-seca.
Porteu roba còmoda, aigua i esmorzar.
Data límit d'inscripció: dimarts 2 de maig de 2017 (inclòs)

el
12
MAI

Alba Ventura i Ros Marbà

Alba Ventura i Ros Marbà


Auditori Josep Carreras
12 de maig
20 euros general
10 euros abonats
No numerat

L’any 2017 farà justament 25 anys del debut amb orquestra de la brillant pianista catalana Alba Ventura. Va ser precisament interpretant la partitura Jeunehommede Mozart, a l’Auditorio Nacional de Madrid i a Donostia. Un quart de segle després, festegem al seu costat aquesta efemèride i ens congratulem de l’excel•lent moment artístic que professa i que es fa evident en cadascuna de les seves (nombroses) actuacions. Ventura va superar l’epítet de jove promesa per passar a sòlida realitat i amb una agenda de concerts coherent i molt ben traçada posiciona el seu talent arreu on va.
Per a l’ocasió, l’Orquestra Camera Musicae s’ha fet acompanyar d’un dels directors catalans més destacats, sense el qual no s’entendria bona part del desenvolupament musical a casa nostra al llarg de les últimes dècades.
La seva trajectòria, genialitat i convicció l’han fet mereixedor de premis i reconeixements diversos. Però per damunt de tot és a l’escenari on Antoni Ros Marbà ha sabut compartir amb músics i públic la seva grandesa. Amb la seva invitació, i les notes de la Júpiter de Mozart, l’Orquestra Camera Musicae rebla una temporada de concerts plena de grans títols i de convidats excepcionals. Gràcies a tots per fer-ho possible.

el
18
MAI

Contes de Festa a la Biblioteca

Contes de Festa a la Biblioteca


18 de maig

17:30h

A càrrec de Rat Cebrian

el
19
MAI

Les cordes de l'orquestra Händel, de nord a sud

Les cordes de l'orquestra Händel, de nord a sud


Auditori Josep Carreras
19 de maig
21.30h
10 euros
Abonament
No numerat

Aquest cop, l’Orquestra Händel us ofereix un recorregut pel temps i la geografia europees. Iniciarem el viatge al centre d’Europa, a Salzburg, on el jove Mozart, va compondre els Divertimentos per a corda, abans de fer el seu segon viatge cap a Itàlia.
Anirem després cap a Moscou, on sentirem l’Andante Cantabile de Xaikovsky que, pel que diuen, va fer plorar al mateix Leo Tolstoi. Viatjarem cap al Mediterrani, on Rossini ens regalarà una sonata que va dedicar als seus amics, durant les vacances, quan tenia 12 anys d’edat.
Un altre compositor italià, el Sr. Mascagni, ens obsequiarà amb una petita però intensa pinzellada operística, abans de sortir cap a l’extrem nord, per escoltar les danses noruegues que Grieg va compondre originalment per a piano a quatre mans, i que avui escoltarem, en primícia, arranjades per a orquestra de corda.

el
21
MAI

Sortida pel terme: recorregut en bicicleta per camins municipals

Sortida pel terme: recorregut en bicicleta per camins municipals


Data límit d'inscripció: dimarts 16 de maig de 2017 (inclòs)
Porteu roba còmoda, aigua i esmorzar.