T'agrada la imatge de fons?
clica aquí per veure-la

  • Català
  • Español
  • English
  • Francoise
  • Russian
Agenda de Vila-seca

AgendaMaig 2019

el
11
MAI

El Cor Sant Esteve: La cançó oblidada

El Cor Sant Esteve: La cançó oblidada


Dissabte 11 de maig 21:00h. Auditori Josep Carreras

El Cor Sant Esteve presenta la seva proposta escènica anual a l'Auditori Josep Carreras. Enguany el concert girarà al voltant de la música per a infants de principis del segle XX, una època mítica de la cultura del nostre país i que va veure frenat el seu progrés amb l'arribada de la Guerra Civil. Durant aquests anys la pedagogia escolar i musical va passar a ser un tema de primer ordre polític i social, quedant així en l'imaginari col·lectiu com una època d'or on el país va estar a la primera línia europea en aquest aspecte.

Podrem sentir cants escolars i infantils escrits per compositors importants de l'època com J. Cumellas-Ribó, E. Morera o J. B. Lambert, entre d'altres. El cor es traslladarà, doncs, als anys en que els seus besavis eren nens i, com ells ara, cantaven cançons que tractaven dels mateixos temes (l'escola, la por, els amics..) però amb una estètica (i potser també ètica) diferent de la nostra.

Amb aquest concert, doncs, el Cor Sant Esteve fa també una labor de recuperació patrimonial, portant a l'escenari algunes peces que fa gairebé 100 anys que no se senten.

Preu entrades: 10€ (Abonament; no numerat) Descarregar PDF

el
12
MAI

Els cambrilencs La Teca al Teatre El Centru

Els cambrilencs La Teca al Teatre El Centru


El 12 de maig, el grup cambrilenc La Teca aterrarà al Centru amb l'obra que ostenta el rècord d'haver estat representada durant més temps de manera ininterrompuda. Es tracta de La ratera, l'adaptació teatral d'un conte d'Agatha Chistie que es va estrenar el 1952 a Londres i que 67 anys després encara hi continua en cartell.

La ratera és una obra de misteri i al mateix temps un joc detectivesc per als espectadors. A Londres s'ha comès un assassinat i al costat de la víctima hi ha una nota amb l'adreça d'una casa d'hostes tot just acabada d'estrenar. Allí, els seus estadants es troben reclosos i aïllats per una tempesta. I tots tenen coses a amagar. L'obra, un clàssic del misteri, és famosa pel seu final inesperat, que no es pot desvetllar.

Amb aquesta obra, estrenada aquest Nadal, La Teca torna a Vila-seca per tercer any consecutiu. En les edicions anteriors hi havia representat dos clàssics de la comèdia contemporània: Arsènic i puntes de coixí i ManiàTics.

el
31
MAI

Quartet Gerhard: la màxima expressivitat a través de la forma

Quartet Gerhard: la màxima expressivitat a través de la forma


Divendres 31 de maig 21:00h. Auditori Josep Carreras

El segon concert de la residència artística del Quartet Gerhard torna a l'AJC sobre dos dels seus grans eixos. Per una banda el recorregut per les grans obres clàssiques escrites per a quartet de corda i, per una altra, el compromís amb la creació actual protagonitzant un altre dels concerts del "Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps".

Ells van inaugurar el cicle amb la interpretació del quartet per a corda "A Riudoms" obra del gran compositor riudomenc. Ara posaran de llarg l'obra "Tres Haikus per a quartet de corda" de Josep M. Guix, amb qui podrem conversar a l'inici del concert.

Pel que fa als quartets dels grans compositors, en aquest mateix programa interpretaran els Quartets K458 n.17 en Si b Major "La caça" de W. A. Mozart i el D887 n.15 en Sol Major de F. Schubert. Per descomptat, aquest serà un dels concerts imprescindibles de la temporada.

Preu entrades: 10€ (Abonament; numerat) Descarregar PDF