T'agrada la imatge de fons?
clica aquí per veure-la

  • Català
  • Español
  • English
  • Francoise
  • Russian
Nou projecte cultural al Celler Noucentista de Vila-seca
Nou projecte cultural al Celler Noucentista de Vila-seca
Nou projecte cultural al Celler Noucentista de Vila-seca

Notícies

Nou projecte cultural al Celler Noucentista de Vila-seca

30/05/2017 - L’Ajuntament de Vila-seca restaurarà al Celler Noucentista per dur a terme un nou projecte cultural, que estarà finançat per la Generalitat de Catalunya amb 2 milions d’euros dels fons europeus FEDER.

El projecte FEDER "Restauració per al desenvolupament cultural del Celler Noucentista de Vila-seca" es va presentar en roda de premsa el dia 29 de maig als jardins del Castell de Vila-seca. En l’acte hi va participar la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l’Ajuntament de Vila-seca.

Davant dels mitjans de comunicació, l'alcalde Josep Poblet ha presentat el projecte el qual es desenvoluparà fins l'any 2020 i que compta amb un pressupost de 4,8 milions d'euros. Segons la consellera, "el projecte cultural del Celler és un dels més emblemàtics impulsats al país" i tal i com ha recordat l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, "aquest projecte és la culminació de la recuperació del patrimoni cultural de Vila-seca i a més, es tracta de l'element estratègic per tal d'assolir el Parc Cultural del Castell i el Celler.

El projecte inclou la restauració i rehabilitació del celler i diferents accions amb l'objectiu d'incrementar la competitivitat turística catalana i contribuir a la diversificació de l'oferta i desestacionalització de la demanda a través d'un projecte innovador, la museïtzació del celler. L'objectiu d'aquesta actuació és el disseny i execució d'un museu diferent destinat a impactar tant als ciutadans de Vila-seca, amb la seva història recent, com al visitant de fora, amb una oferta interessant de visita cultural i turística.

El projecte global és crear un Parc Cultural entre els dos grans equipaments que disposa la zona de llevant: el Castell de Vila-seca, recentment restaurat, junt amb el seu jardí, i el conjunt del Celler Noucentista, que ara es rehabilitarà i s'adequarà per a usos culturals. En total, el nou equipament del Celler Noucentista abastarà 3.150 m2, repartits en les dues plantes.