T'agrada la imatge de fons?
clica aquí per veure-la

  • Català
  • Español
  • English
  • Francoise
  • Russian
La Costa Daurada es promociona a Sant Sebastià

Notícies

La Costa Daurada es promociona a Sant Sebastià

31/05/2017 - Els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb PortAventura World i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), han presentat aquesta setmana a Sant Sebastià l'oferta turística de la Costa Daurada, així com les principals novetats per a aquesta temporada, entre les quals destaquen la inauguració del parc temàtic Ferrari Land, la tornada d’un espectacle del Cirque du Soleil o la reobertura del Parc Samà a Cambrils.

Es tracta de la primera vegada que el sector turístic de la Costa Daurada, representat tant per l'àmbit privat com pel públic, s'ha unit per presentar la seva completa oferta d'oci, serveis i allotjaments que pot ofereixen als turistes de Sant Sebastià.

El País Basc aporta aproximadament el 7,5% dels visitants de la Costa Daurada, la qual cosa representa que més de 380.000 bascos van visitar la zona el 2016. En aquest sentit, el País Basc es posiciona com el principal mercat de turistes espanyols a la Costa Daurada, després de Catalunya. Així mateix, la zona és lloc habitual de segones residències del públic basc.

Segons dades recollides pel Observatori del Parc Científic i Tecnològic de turisme i oci de Catalunya, amb seu a Vila-seca, un 82% dels bascos que visiten la Costa Daurada i s'allotgen en hotels, càmpings o apartaments turístics repeteixen visita la zona, la qual cosa demostra un elevat grau de fidelització cap a la destinació. A més, el 53% dels bascos enquestats vinculen la Costa Daurada amb la calma i les vacances.

L'enquesta de l'observatori turístic també posa de manifest que el perfil majoritari del turista basc correspon a la família amb nens petits i a les parelles entorn dels 36 anys. En relació a l'estada mitjana, el 59% dels enquestats del País Basc passa fins a 7 nits a la zona. La gran majoria, un 75%, utilitza el vehicle propi com a manera de transport per traslladar-se a la Costa Daurada.

Aquesta acció de promoció té per objectiu potenciar un mercat tan important com el basc. En aquest sentit, a través d'un workshop -acció de promoció- amb presentacions personals s'informa a més de 30 agents de viatge, un sector prescriptor molt important, de l'àmplia oferta d’allotjaments de qualitat disponible, així com de les múltiples activitats lúdiques, esportives, gastronòmiques i familiars que es duen a terme en la Costa Daurada i que poden ser d'interès per al gaudir i el descans dels turistes de Sant Sebastià.

Durant el workshop, representants de les destinacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda expliquen el potencial de les seves poblacions i les característiques diferencials i úniques que ofereix la Costa Daurada. Per la seva banda, els representants del sector empresarial són els encarregats d'explicar la seva àmplia oferta, les inversions realitzades i les novetats per a la present temporada.