T'agrada la imatge de fons?
clica aquí per veure-la

  • Català
  • Español
  • English
  • Francoise
  • Russian
BONES PREVISIONS D'OCUPACIÓ AQUEST ESTIU A LA COSTA DAURADA
BONES PREVISIONS D'OCUPACIÓ AQUEST ESTIU A LA COSTA DAURADA

Notícies

BONES PREVISIONS D'OCUPACIÓ AQUEST ESTIU A LA COSTA DAURADA

21/06/2017 - Ens trobem a les portes de l’estiu i tots els indicis fan pensar que als municipis del centre de la Costa Daurada -Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda- s'aconseguiran uns nivells òptims d'ocupació.

En aquest sentit, Marta Ávarez, gerent de la FEHT, afirma que "creiem que superarem lleugerament les xifres de l'any 2016, que ja va obtenir uns percentatges molt positius, arribant a sobrepassar el 90%, en hotels". Pel que fa al sector del càmping i dels apartaments cal dir que "també rebran un elevat flux de turistes. En aquest cas, estaríem parlant de més del 85% en el punt àlgid de l'estiu".

Tot i això, puntualitza que "no podem passar per alt una dada que ens preocupa: l'increment d'allotjaments no regulats que es comercialitzen en portals d'Internet."

Fins ara, segons dades de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, aquest any s'ha iniciat positivament, puix que de gener a juny, a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda han augmentat les pernoctacions un 7%. Per mercats, l'espanyol ha crescut un 8%; l'irlandès ha tingut un increment del 31%; i altres mercats com l'italià (49%); l'alemany (1,3%) o el rus (47%), ja sigui per la inestabilitat geopolítica o pel nou atractiu de Ferrari Land, també han incrementat el nombre de pernoctacions a la zona.
Gràcies a aquestes dades i també al canvi en el comportament del client a l'hora de reservar – pel què ha augmentat la venda anticipada un 10% en detriment de les reserves d'última hora- podría haver-hi un rècord de pernoctacions als municipis del centre de la Costa Daurada. Segons Álvarez, "una xifra que no hem superat des de 2006, quan vam arribar als 19,7 milions de pernoctacions.

L'any passat, vam estar a prop, amb uns 19,6 milions, d'un total de 5.171.590 turistes." Per mercats, es preveu que el britànic i l’irlandès augmentaran, previsiblement, gràcies a l'increment de vols als aeroports de Barcelona i Reus. Així mateix, els mercats francès, rus, belga i holandès també podrien ser més importants a la zona. En aquest cas, s'atribueix a la situació geopolítica que viu tot l'arc mediterrani del nord d'Àfrica, des de fa ja alguns anys.