T'agrada la imatge de fons?
clica aquí per veure-la

  • Català
  • Español
  • English
  • Francoise
  • Russian
La Costa Daurada preveu una bona temporada
La Costa Daurada preveu una bona temporada

Notícies

La Costa Daurada preveu una bona temporada

21/06/2018 - Després d'un any 2017 de xifres rècord a la Costa Daurada pel que fa al turisme, enguany, el sector assenyala que serà una bona temporada, però no se superaran les dades de l'any passat. La reobertura de destinacions al Mediterrani -fins fa poc tancades per motius geopolítics- amb ofertes molt agressives, farà que el turisme se'n ressenti no només a la nostra zona, sinó a tot el territori nacional.

Eduard Farriol, president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT) afirma que "al llarg dels últims anys hem atret turisme prestat que no podia anar a altres països; ara és el moment de veure si durant aquest període hem fet bé els deures i hem aconseguit fidelitzar els nostres visitants".

Pel que fa a les ofertes tan agressives que ofereixen aquestes destinacions, Farriol assegura que "nosaltres no podem, ni volem competir en preu, sinó que ho farem en qualitat i en atractius turístics. Per això, aquest any hem invertit més de 60 M€ en modernitzar i millorar la nostra planta d'establiments d'allotjament i també els nostres serveis, en els darrers any la inversió global és de més de 200 M€". Pel que fa als atractius turístics, Farriol manifesta que "som una destinació única, en molt pocs kilòmetres tenim PortAventura, oci, cultura, restauració, enoturisme, patrimoni de la humanitat... Tot això, no ho tenen en aquests països que, bàsicament, ofereixen estances en resorts a preus molt competitius".

De moment, segons dades de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, aquest any s'ha iniciat positivament. De gener a maig, a la Costa Daurada les pernoctacions han augmentat un 5%, amb un creixement generalitzat de tots els mercats. Així, Farriol assegura que aquestes dades segurament s'han donat "gràcies a l'aposta que estem fent, tant des dels Patronats de Turisme de la Diputació, Cambrils, Salou i Vila-seca, conjuntament amb la FEHT cap al turisme esportiu. A més, també hem intensificat la tasca de la promoció conjunta que ens aporta molt bones sinergies".

L'Aeroport de Reus
L’any 2018 representa una nova fita pel que fa al trànsit aeroportuari a la Costa Daurada i la consolidació d’un creixement continuat. Per segon any consecutiu, el trànsit de passatgers superarà el milió. Les previsions són que, durant aquest any, per l’aeroport de Reus hi passaran més d’1.050.000 usuaris, el que representa un increment de més del 3% respecte a l’any passat. Així, Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, confirma que l’estratègia de promoció de l’activitat de l’aeroport de Reus que, des del Patronat de la Costa Daurada lideren amb els agents implicats, a través de la Taula Estratègica de l’Aeroport, "segueix donant fruits".
Aquest any des de Reus s'opera a un total de 29 aeroports de vuit països diferents, a través de 13 companyies. S’hi han incorporat tres nous operadors: easyjet, Brussels Airlines i Aurinko i s’ha obert un mercat fins ara inèdit, el d’Estònia. Les sis noves rutes obertes enguany són: Londres Luton, Manchester i Aberdeen (Regne Unit), Tallinn (Estònia) i Shannon (Irlanda). De cara l'any vinent, ja s'ha confirmat que Ryanair operarà, d’abril a octubre, una nova ruta entre Reus i l’aeroport de Southend, a Londres.

S'intensifica la promoció
Així doncs, tot i que les previsions turístiques podrien no ser tan positives, gràcies a la tasca de promoció duta a terme conjuntament entre els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, PortAventura World i la FEHT es preveu que l'any turístic a la Costa Daurada sigui positiu.

Mercats emergents
Des de la Costa Daurada també es treballa per captar nous mercats. Així ho ha confirmat Pere Segura, president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca. Segons ell, "treballem per seguir ampliant i diversificant els mercats, com en el seu dia vam ser pioners en captar el mercat rus".

En aquest aspecte, tant els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, com la FEHT, s'han fixat amb els països de l'Europa de l'Est com Polònia, Ucraïna o Bielorússia i en els Estats Bàltics com Estònia, Lituània i Letònia. A més, s'està reforçant el mercat alemany.

Segura ha explicat que "l'alemany és un mercat molt gran i proper. A finals de 2017 ja vam aconseguir que, per exemple, que Sidetours Incoming Services, l'agència receptiva del grup FTI, el quart touroperador més gran d'Alemanya, s'establís a la Costa Daurada". Fins al maig, el mercat alemany ha crescut un 31,3% a la Costa Daurada, segons les dades de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

Altres accions que s'han dut a terme gràcies a l'esforç per captar aquests nous mercats poden ser, per exemple, el nou vol Reus-Tallin que s'ha iniciat enguany o el vol regular amb Polònia posat en marxa l'any passat.