T'agrada la imatge de fons?
clica aquí per veure-la

  • Català
  • Español
  • English
  • Francoise
  • Russian
Comencen les visites guiades a la Séquia Major
Comencen les visites guiades a la Séquia Major
Comencen les visites guiades a la Séquia Major

Notícies

Comencen les visites guiades a la Séquia Major

01/08/2018 - El proper dissabte, 4 d’agost, s’inicien novament les visites a l'espai natural de la Séquia Major. La visita, apta per a totes les edats, és gratuïta i comprèn un recorregut d'uns dos quilòmetres que es recorren aproximadament en dues hores, durant les quals s'explica la història de l'indret i els seus valors naturals, s'interpreten les rastres d'activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s'observen ocells amb prismàtics i espècies protegides de l'espai.

La Séquia Major és una zona humida que es troba a la Pineda, en un entorn urbanitzat i amb gran demanda turística, que conserva una mostra de la vegetació i fauna pròpies del litoral mediterrani original. En aquest espai protegit, de 17,3 hectàrees, hi trobem comunitats vegetals i animals singulars, com el fartet o la tortuga d’estany, que actualment no es poden veure en gaires altres indrets del territori català. Aquest espai natural es va construir amb l'objectiu de drenar els antics estanys a prop del mar. Actualment, és un important espai constituït per comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres, i també un reservori faunístic, el qual va ser declarat Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), el desembre de 1992.

Les visites, que cal reservar-les amb antelació al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca (telèfon 977 39 03 62) i a l’Oficina de Turisme de La Pineda (caps de setmana), es duran a terme els dissabtes i diumenges dels mesos d'agost i setembre de les 18.00 a les 20.30 h, i d'octubre a febrer els diumenges d'11.00 a 13.30 h. Per la seva banda, Cel Rogent realitza el monitoratge de les visites, les quals s’inicien des de l’accés ubicat a la plaça de la Cançó Catalana.