La Nit del Foc | Vila-seca, la Pineda Platja
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

La Nit del Foc

20 gener - 18:30 - 21:00

18.30 h A la plaça d’Estudi 

Correfoc petit 

Amb la participació del Ball de Diables Infantil de Vila-seca. 

Itinerari: c. de la Verge de la Pineda, c. dels Bons Aires, c. de Sant Antoni, c. de la Font, pl. de l’Església, c. Major i pl. de Voltes. 

 

19.30 h A la plaça de Voltes 

Ball parlat del Ball de Diables de Torredembarra 

«La primera referència escrita que es té del ball parlat dels Diables de Torredembarra és del 1791, quan es representà el Bayle de los Angeles amb motiu d’una visita comtal. Aquest ball parlat se seguí representant al llarg de tot el s. XIX fins que se’n perdé el rastre. D’ençà de la seva recuperació l’any 1987 i l’arranjament posterior l’any 1995, es representa cada any, a la sortida d’ofici, per Santa Rosalia» 

 

19.45 h A la plaça de Voltes  

Ball de Sant Miquel i Diables 

Amb el Ball de Diables de Vila-seca 

«Origen dels balls de diables com els entenem avui dia. Aquest ball parlat representa la lluita entre les forces del bé, encapçalades per l’arcàngel sant Miquel, i les forces del mal, encapçalades per Llucifer i la seva mà dreta, la Diablessa. Hi intervenen els Set Pecats Capitals, que interpreten versos satírics que parlen de l’actualitat política, social i cultural. Quan els Diables parlen… tremoleu» 

 

20.15 h A la plaça de Voltes 

Tabalada 

Amb la participació dels Tabalers del Ball de Diables de Vila-seca i les quatre colles convidades 

20.30 h A la plaça de Voltes 

Correfoc 

Amb la Víbria de Tarragona, el Ball de Diables de Valls, el Ball de Diables de Cervera, el Ball de Diables de Torredembarra i el Ball de Diables de Vila-seca. 

Itinerari: pl. de Voltes, c. de Sant Bernat Calvó, c. de les Creus, c. Nou, c. de la Font, c. de Sant Antoni, c. dels Bons Aires, c. de la Verge de la Pineda, c. dels Ferrers, c. de Sant Pere, c. de Santa Bàrbara, c. de Sant Antoni, c. de la Mola i pl. d’Estudi. 

Consulteu les mesures de seguretat. 

Mostra els detalls

Data:
20 gener
Hora:
18:30 - 21:00

Recinte

Carrers i places del Centre Històric
Plaça de l'església
Vila-seca, Tarragona 43481 Espanya
+ Mapa de Google