Turisme i sostenibilitat Archives | My Site

Vila-seca és un municipi compromès amb el medi ambient i amb la societat, en tant que vetlla per la recuperació d’espais i la biodiversitat del territori, el reciclatge, l’ús d’energies renovables i un subministrament d’aigua potable eficaç i sostenible.

 • Recuperació d’espais protegits. Diferents actuacions han permès transformar algunes zones degradades del municipi en espais verds protegits, com és el cas de la Séquia major, el Parc de la Torre d’en Dolça o el Parc del Pinar de Perruquet.
 • Recollida de residus: Des de l’any 2009, Vila-seca compta amb un dels models de recollida de residus més avançats d’Europa: l’Easy. Aquest sistema va suposar la renovació total dels vehicles de recollida i de neteja i de tots els contenidors, de forma que va permetre una millora considerable de la imatge de la via pública i la reducció de contenidors.

Aquest servei de recollida es complementa amb dues deixalleries municipals, a Vila-seca i a la Pineda, i una deixalleria mòbil. A més a més, trucant al 977 39 30 74, també pot fer ús del servei de recollida domiciliària d’electrodomèstics i mobles vells.

Deixalleria fixa:

Parc Tecnològic i de Serveis l’Alba

Carrer de Vilafortuny, 8

Horari: De dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h; i dissabtes de 9.00 a 13.00 h.

Deixalleria mòbil:

Un camió itinerant, equipat per a recollir i classificar residus domèstics de diversos tipus, es situa cada dissabte en un punt de Vila-seca. Consulteu els punts de recollida. A la Pineda Platja hi ha una deixalleria al carrer d’Amadeu Vives 27, al Campus de Serveis Ciutadans de la Pineda.

 • Gestió de l’aigua: Vila-seca disposa d’un subministrament d’aigua potable eficaç i sostenible que es complementa amb una àmplia xarxa de fonts ubicades en passeigs, carrers i parcs.
  La depuració de les aigües residuals es realitza, tant per Vila-seca com per Salou, a través de la depuradora de Vila-seca, que permet el reaprofitament de les aigües per al reg. Tant és així que, l’any 2017, el municipi va esdevenir finalista en l’atorgament del Premi Ciutat Sostenible, en la categoria d’aigua, atenent a l’optimització de l’aprofitament dels recursos hídrics, amb la construcció d’una anella d’aigua potable per al rec dels espais públics i neteja viària.Gràcies a l’aplicació d’un tractament de doble osmosi sobre l’aigua ja tractada, el 2017 s’han regenerat 6’7 hm3 d’aigua no potable (un increment del 73% en 5 anys) que es destina a usos industrials i lúdics (per exemple, per PortAventura). Aquesta reutilització permet alliberar cabal que es pot utilitzar per a usos domèstics.
 • Eficiència energètica: l’enllumenat públic de Vila-seca ha estat objecte d’una gran adaptació, un canvi que ha suposat un estalvi del 60% en el consum d’energia elèctrica i una reducció del 37% en les emissions de CO2. En paral·lel, es troba en fase d’execució un programa quadriennal de millora de l’eficiència energètica dels edificis públics.
 • Client
  test
  Website
  View website
  Vila-seca, la Pineda Platja és una de les principals destinacions turístiques de la Costa Daurada. El municipi ha sabut adaptar-se als canvis de l’entorn i a les necessitats dels visitants, adaptant tant l’oferta com les demandes dels turistes als nous temps. La innovació i el coneixement han estat des de […]
 • Vila-seca és un municipi compromès amb el medi ambient i amb la societat, en tant que vetlla per la recuperació d’espais i la biodiversitat del territori, el reciclatge, l’ús d’energies renovables i un subministrament d’aigua potable eficaç i sostenible. Recuperació d’espais protegits. Diferents actuacions han permès transformar algunes zones degradades […]
 • Client
  test
  Website
  View website
  Vila-seca aposta per l’eliminació de barreres arquitectòniques i per la millora de l’accessibilitat viària en tot el municipi. És per això que, dins del pla “Vila-seca, ciutat 100% accessible”, s’estan duent a terme diferents accions per tal de millorar els desplaçaments i l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. Aquest […]