La gastronomia de Vila-seca, la Pineda Platja és el reflex del passat agrícola del municipi, en el que predominaven els cultius d’olivera, garrofer, fruits secs, hortalisses i vinyes. Aquesta petjada, que alhora era la seva base econòmica, és la que fa que la destinació gaudeixi avui en dia d’un cuina basada en els productes de proximitat de qualitat.
Un dels pilars d’aquesta gastronomia és l’oli d’oliva, que al territori de la Costa Daurada compta amb la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana, elaborat principalment amb la varietat arbequina. A Vila-seca, la Cooperativa Agrícola produeix oli d’oliva verge extra, a partir de l’extracció mecànica, sota la denominació DOP Siurana. L’oli de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca, Escomes, va obtenir el premi CDO 2013 al Millor Oli d’Oliva Verge Extra Fruitat Verd Dolç de la collita 2013/2014. Tant l’oli Escomes, com una gran varietat de productes de la terra de proximitat (fruits secs, vi, cava, farina de garrofa, conserves, llegums…) els podeu trobar a l’Agrobotiga de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca.
La Cooperativa Agrícola de Vila-seca es va fundar l’any 1901. Per la seva part, el Sindicat Agrícola de Vila-seca es va fundar el 1917, any en què es van comprar els terrenys per construir el Celler Noucentista. Les obres es van iniciar el 1919, i un any després, al 1920, ja es va rebre la primera collita per elaborar vi.
L’any 1929 es va crear la secció d’Oleicultura, que va iniciar la construcció de l’almàssera per rebre aquell mateix any la primera collita. El 1981 es va modificar el sistema d’elaboració d’oli, substituint els molins de pedra i les premses hidràuliques per una nova planta d’extracció automàtica d’oli, per mitjà d’un sistema continuat per centrifugació en fred. Com a conseqüència de l’increment de la producció d’olives dels socis, l’any 2001 es va ampliar la capacitat de mòlta de la maquinària, així com un nou edifici d’emmagatzematge d’oli, amb dipòsits d’acer inoxidable.